Ще си потърся правата по съдебен ред срещу хората, които си позволиха

...
Ще си потърся правата по съдебен ред срещу хората, които си позволиха
Коментари Харесай

Спецов: С всички, които ме нарекоха мошеник, ще се видим в съда |

Ще си потърся правата по съдебен ред против хората, които си разрешиха да ме нарекат шарлатанин и лъжец и изрекоха куп обидни квалификации. Това съобщи в изявление за в. 24 часа шефът на Национална агенция за приходите Румен Спецов. 

Преди ден стана ясно, че в промеждутъчен отчет на националното разследване не са открити данъчни отговорности на шефа на приходната организация. 

" За интервала, в който е направена инспекцията на Национална агенция за приходите, не съм бил нито шеф, нито съучастник в “Гранекс трейдър ”. Но благодаря за опцията да изясним основни моменти по отношение на тази инспекция. Компанията е търгувала със зърно, което значи, че по настоящото законодателство при такива покупко-продажби се ползва режим за назад начисляване на Данък добавена стойност. Това значи, че при тях има, условно казано, нулева ставка на Данък добавена стойност, с което се отстрани рискът от данъчни измами. При цялата активност на “Гранекс трейдър ”, в това число и по времето, когато аз съм бил шеф, са осъществявани отговарящи на закона действия в сходство с данъчните режими. Що се отнася до ревизионния акт на Национална агенция за приходите, държа да подчертая, че в него няма открити фиктивни покупко-продажби или документи с погрешно наличие. Данъчните органи към оня миг не са признали разноски за закупено зърно, само че признават продажбата на същото това зърно ", изяснява Спецов пред 24 часа.

Той показва, че е установено по неоспорим метод, че зърното съществува и че са редставени фактури за закупуването му, като всички заплащания са осъществени по банков път и има приемно-предавателни протоколи за стоката.

" Става въпрос за покупката на зърно от лицензирани хранилища, където има цялостна документи. Защо и по какъв начин ревизионният екип по време на инспекцията не се е сдобил с тези документи, не мога да кажа. Но в ревизионния акт на никое място няма открити фиктивни покупко-продажби или опити за отбягване на заплащането на налози ", показва Спецов.

Той прецизира, че е купил компанията главно поради лиценза й за търговия със зърно.

  “Гранекс трейдър ” имаше огромни обороти, само че нямаше задоволително облага. Сделките ставаха с дребен марж, на сложен и регламентиран пазар. Трудно е нов търговец да пробие там. Поради това взех решение да мина към произвеждане на фуражи. За страдание, не съумях да намеря финансиране, а то бе в границите на няколко милиона лв.. Това докара до мое персонално отчаяние и тогава реших, че е по-добре да продам компанията и да се насоча към различен бизнес ", изяснява шефът на Национална агенция за приходите.

Той е безапелационен, че не е имало опит за машинация с Данък добавена стойност.

" Аз знам какво съм правил, няма опит за машинация с Данък добавена стойност, всички документи са изрядни, всички покупко-продажби са законосъобразни, налозите са платени. И не съм имал никакво терзание за прекачване на компанията. А с цел да се реализира това прекачване, няма условие купувачът да даде уверение за съдимост и няма по какъв начин да съм осведомен със правосъдното му минало ", акцентира Спецов.

Той изяснява, че до момента е мълчал, тъй като считал, че " не е работа на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите, претрупан със характерни задания в нелеко време, да върви по медии и да дава пояснения за нещо, което не е извършил ".

Пак удостоверявам, че нямам никакви терзания по отношение на моите дейности и за дейността на компанията. Аз не съм ощетил бюджета, всички налози са платени. От първия ден като изпълнителен шеф на Национална агенция за приходите съм следвал поставените от държавното управление цели и резултатите демонстрират, че приходната организация се оправя добре. Усилията ми са фокусирани върху тези цели и не съм считал, че би трябвало да давам пояснения за нещо, което не съм направил, споделя Спецов.

Той показва и че ще си потърси правата по правосъден ред против хората, които са си разрешили да го нарекат шарлатанин и лъжец и са изрекли куп други обидни квалификации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР